In de spotlight: Sudoku

De sudoku is in Nederland in 2005 geïntroduceerd. Al snel werd het een populaire puzzel en was er een rage geboren. Inmiddels plaatsen veel kranten dagelijks een of meerdere sudoku’s. Bovendien worden er jaarlijks sudoku-kampioenschappen georganiseerd door de WCPN*. Degene die hier wint gaat naar het wereldkampioenschap dat sinds 2006 wordt georganiseerd door de World Puzzle Federation en dat vindt dit jaar plaats in India.

De sudoku kent inmiddels veel soorten. Natuurlijk is de bekendste vorm de cijfersudoku, waarbij de getallen 1 t/m 9 in negen 9×9 vakjes moeten worden ingevuld. Maar er zijn nog veel meer leuke varianten! Wat dacht je van een sudoku met letters, de groter dan kleiner dan-sudoku, de calcudoku en de killersudoku?

In ons assortiment hebben we de klassieke sudoku en de varianten in diverse uitgaven opgenomen. Ben je inmiddels een sudoku-expert maar krijg je er nog geen genoeg van? Dan is de Cum Laude wellicht wat voor jou, met een moeilijkheidsgraad tot 13(!) stippen. Of wil je je puzzels overal mee naartoe nemen? Dan is de Sudoku XS een aanrader. Wil je graag wat varianten op de klassieker, dan is de Cijfermix pocket of de Cijfermix Goud uitermate geschikt. Keus gemaakt? Bestel hem hier! Kun je gelijk oefenen voor het Nederlandse Kampioenschap van volgend jaar 😉

* Word Class Puzzles | from the Netherlands

2018-01-02T13:56:02+00:00
X