Over ons 2018-02-16T13:45:16+02:00

Sanders nu

Sanders PuzzelMedia Groep is een van de grootste aanbieders op de Nederlandse en Belgische puzzelmarkt die puzzelboeken en onlinepuzzelmedia combineert. Wij zijn een dynamische, moderne en groeiende onderneming, die kiest voor een persoonlijke benadering en weet wat de puzzelende consument wil. Business-to-business ontzorgen wij onze klanten door het aanbieden van volledige (tailormade) puzzelconcepten.

Geschiedenis Sanders

We nemen je mee naar 1971, toen puzzeldiagrammen nog met de hand werden uitgetekend en omschrijvingen met de pen opgeschreven. Het is dit jaar dat Rinus Sanders het familiebedrijf ‘Sanders Puzzelboeken’ start. Hetzelfde jaar komt de eerste puzzelpocket uit. Deze bestond alleen uit kruiswoordraadsels.

In 1982 komt Rinus’ zestienjarige zoon Martin bij het bedrijf werken. Na 5 jaar neemt deze de leiding van het bedrijf over. In de jaren die volgen bouwt Sanders zijn naam en assortiment flink uit. Zo neemt Martin in 1998 Uitgeverij De Denker over. Inmiddels geeft Sanders Puzzelboeken al een veertigtal puzzelboeken uit onder drie verschillende merken: Sanders, Puzzelhobby en De Denker. In 2007 besluit Martin om met alle titels onder de naam Sanders verder te gaan.

Vanaf 2009 verzorgt Sanders de dagelijkse puzzelpagina’s in het AD (zowel print als online). In hetzelfde jaar begint Sanders ook invulling te geven aan de puzzelpagina’s in alle Audax tijdschriften en een deel van de programmabladen van AKN. De overname van JFS en Puzzelland in 2010 zorgt ervoor dat Sanders zowel in Nederland als in België nog meer in de schijnwerpers komt te staan. Met de lancering van www.puzzelsite.nl in 2011 maakt Sanders het uiteindelijk voor puzzelfanaten ook mogelijk om online te puzzelen.

In 2018 verkoopt Martin het familiebedrijf. Vanaf 1 februari 2018 gaat Sanders door onder de Europees grootste uitgeverij Keesing Media Group. Keesing biedt een uitgebreid assortiment aan puzzelbladen in vele talen en landen. Al meer dan honderd jaar is Keesing een speler op de markt. Philip Alberdingk Thijm (CEO) neemt het stokje van Martin over. De Sanders uitgaven blijven gewoon als merk op de markt.

De kunst van het puzzelmaken zit hem in het weten wat de puzzelaar wil. Door dit altijd in het achterhoofd te houden is Sanders uitgegroeid tot een vertrouwd bedrijf. Voor elk wat wils, van jong tot oud. En meer dan genoeg ‘tijd voor jezelf’ dus!

 

Organisaties

Puzzelhobby bv

De periodieke Sanders-uitgaven

De leukste puzzelboekjes met de beste puzzels!

Meer informatie

Puzzelmedia bv

Puzzelen online en in de media

De meest innovatieve puzzelconcepten

Meer informatie

Puzzelmedia bvba

Sanders-uitgaven België

De leukste puzzelboekjes met de beste puzzels voor Belgische puzzelmarkt.

Meer informatie

De Denker bv

Tailormade uitgaven

Premiums en tailormade puzzelboeken voor een scherpe prijs.

Meer informatie

X